25. června 2013 • 22:24

Tévez si plácl s Juventusem. Man City za něj dostane 12 milionů eur

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský fotbalista Carlos Tévez se podle BBC dohodl na přestupu z Manchesteru City do Juventusu. Turínský klub by měl za devětadvacetiletého útočníka zaplatit 12 milionů eur (asi 310 milionů korun).



O dohodě na dnešním setkání zástupců klubů v Manchesteru informovala také italská média. Dvanáctmilionové odstupné se může o další dva miliony navýšit v případě úspěšné sezony.

Tévez by se měl ve středu v Itálii podrobit lékařské prohlídce a poté podepsat tříletý kontrakt s ročním příjmem 5,5 milionu eur (140 milionů korun).

Argentinský forvard přišel do City v roce 2009 z konkurenčního Manchesteru United. S klubem sice loni získal ligový titul, také se ale nepohodl s trenérem Robertem Mancinim, odletěl trucovat do Argentiny a dostal vysokou pokutu.

Před tím Tévez působil ve West Hamu, Corinthians a Boce Juniors. Za Argentinu odehrál celkem 64 zápasů. Od srpna 2011, kdy k reprezentaci přišel trenér Alejandro Sabella, se však v národním týmu neobjevil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud