1. června 2013 • 04:00

Varování pro Plzeň! Lídr v koncovce selhal v Bulharsku či Itálii

Autor: iSport.cz, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětkrát se v české lize bojovalo o titul do posledního kola, ale lídr nejvyšší soutěže ještě nikdy vedení na poslední chvíli neztratil. Plzeň si i tak musí dát dnes pozor! V zahraničí už ke zvratu v samotném závěru sezony došlo. Zde jsou příklady, kdy vedoucí tým na poslední chvíli přišel o mistrovské oslavy.



Bulharské memento: o pohár přišli kvůli vlastňáku

Před pár dny slavil po hororové koncovce titul bulharský Razgrad. Ten vyhrál na půdě Montany 3:0 a jeho rival Levski remizoval v sofijském derby se Slavií 1:1.

Tým Levski přitom měl před závěrečným kolem dvoubodový náskok a vedl 1:0, jenže 16 minut před koncem si dal obránce Vezalov vlastní gól. A bylo po titulu i oslavách.

Z trefy, která rozhodla o titulu, vstávaly fanouškům Levski vlasy hrůzou. Obránce totiž nikdo z hráčů Slavie neatakoval a bek zblízka poslal míč do vlastní sítě. Po tomto gólu dokonce zkolaboval finanční ředitel klubu Bažděkov a byl odvezen do nemocnice.

VIDEO | Podívejte se, jak Levski Sofia přišlo o titul

Pod titul Juventusu se podepsal Poborský

Italská Serie A nabídla fanouškům nervydrásající závěr před 11 lety. O titul se tehdy pralo trio Juventus, AS Řím a Inter Milán, který měl před posledním kolem o bod víc než Juve a o dva víc než Římané. Jenže po závěrečném hvizdu tabulka vypadala úplně jinak a slavila „Stará dáma“ z Turína se záložníkem Pavlem Nedvědem.

Nedvědův Juventus totiž vyhrál v posledním kole na půdě Udine, AS Řím bral tři body na půdě AC Turín. A Interu Milán zůstaly oči pro pláč. Na hřišti Lazia Řím prohrál 2:4, i díky dvěma trefám Karla Poborského, a na titul musel zapomenout.

Ale existují i případy, kdy vedoucí tým dokázal tým udržet přes mimořádně dramatickou koncovku.

Titul pro City až za góly v nastavení

Před rokem viděla neskutečnou melu v posledním kole i anglická Premier League. Tam se praly o titul manchesterské celky a horor byl proti dění na zeleném pažitu pohádkou.

Média informovala, že šlo o nejdramatičtější finiš v historii Premier League. Oba kluby šly do závěrečného zápasu se stejným počtem bodů. Celek z Old Trafford pak potřeboval získat víc bodů než jeho městský rival.

„Rudí ďáblové“ vyhráli v Sunderlandu 1:0 a čekali, jak si povedou Citizens. Ti vedli nad QPR 1:0, jenže pak dostali dva góly a do poslední minuty prohrávali.

Tým Alexe Fergusona se už pomalu chystal na oslavu titulu, jenže na tu nakonec musel zapomenout. Džeko v nastavení nejprve vstřelil druhý gól City a titul pro tým Roberta Manciniho trefil v třetí minutě nastavení Agüero.
Old Trafford zalil smutek, na Etihad Stadium naopak vytrysklo nadšení, Manchester City slavil titul po 44 letech.

Mistrovská remíza pro Plzeň

O koruně pro krále českého fotbalu se ale rozhodovalo v posledním kole minulé sezony také v Česku. Liberec hrál doma s Plzní a potřeboval uhrát alespoň remízu, aby mohl slavit.

Západočeši sice pálili o sto šest, ale utkání skončilo bezbrankovou remízou a slavili hráči Slovanu. Na Plzeň pak zůstalo třetí místo, na druhou příčku poskočila Sparta.

Teď ale mohou Západočeši přiložit na bolavou ránu náplast v podobě mistrovského titulu. Jistotu jim dá v sobotu výhra v Hradci Králové.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud