Ondřej Škvor
1. června 2013 • 05:10

Jedna éra v Plzni a na Spartě dnes skončí. Možná obě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň, nebo Sparta. Jeden z nich se dnes – pokud nedojde na superfinále – stane fotbalovým šampionem. Pro smutnější z těchto klubů to bude znamenat, že skončí jedna éra. A možná nejenom pro něj.



Pokud to nevyjde Spartě, a je to pravděpodobnější, bude chybět u mistrovských oslav potřetí za sebou. Potřetí pod vedením svého kapitána a špílmachra Marka Matějovského. Tady se už dá přemýšlet o tom, že to není náhoda.

Připočtěme jeho nevyrovnané výkony z poslední doby, k tomu po právu vytýkaný nedostatek lídrovských schopností – a je tu pro Spartu pořádný důvod se zamyslet, jestli se nepodívat po náhradě.

Když k překvapení většiny dorazí smutek do Plzně, mělo by dojít k řezu i tam. Dostaví se nutnost výrazněji občerstvit kabinu, protože ztráta jasného vedení vyvolá oprávněné pochybnosti o síle kádru.

Nehledě na to, že trenér Pavel Vrba neskrývá, že největším lákadlem pro setrvání pro něj v tuto chvíli je vidina Ligy mistrů. Ta by rázem zmizela.

Při krátkém ohlédnutí zpět na to, co se dělo v posledních kolech, jak oba týmy spíš klopýtaly, než aby pádily za titulem, je ale možné, že k výraznějším změnám dojde na Spartě i v Plzni.

Vzhledem k evropským ambicím obou klubů by to bylo jenom dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud